Květinová a poměrně kořeněná vůně kávy YETI vás zkrátka nadchne. Tato kávička je pro pražírnu Terres de Café signature produktem, jedná se totiž o jejich vůbec první napraženou kávu. A není divu, že si ji tak zamilovali. Zrnka této výběrovky jsou charakteristická svým sametovým tělem a krásným aroma. V šálku na vás čekají příjemné sladké tóny medu, třtinového cukru a mléčné čokolády. Ani kyselinka této kávě však nechybí. V ocásku ucítíte svěžest exotického ovoce, která sladké tělo kávy perfektně doplňuje. Stačí jeden doušek a budete si připadat jako v cukrárně.
Bio káva Moka Yeti Village, pojmenovaná podle vesnice, kde se zrna sbírají a sklízejí, nikdy nezklame. Její gurmánství, jemnost a jedinečná chuť z ní dělají kávu, kterou ocení každý, ale která se díky svému jedinečnému charakteru zcela liší. Kvalita káv Yeti a Dulli je optimalizována díky spolupráci s producenty, aby tyto kávy byly na světové úrovni. Tato nově příchozí úroda byla kvalitativně optimalizována, což je program zajišťovaný ve vesnici Yeti. Historie společnosti Terres de Café začíná těmito lesy, neboť se jedná o první výběrová zrnka, která zakoupili v době založení společnosti v roce 2009.
Nákupem této kávy přispíváte k: financování sušicích lůžek, aby celá sklizeň mohla projít tímto typem procesu, poskytování školení a podpory pro úplné zvládnutí sušení a fermentace, vyplácení bonusů za kvalitní sběr v souladu s počtem sklizených třešní v plné zralosti. Výjimečný terroir (obzvlášť ten etiopský) vyžaduje přesné a mistrovské zpracování, aby mohl vydat to nejlepší. To se podařilo a vše nyní nese certifikační značku Ekologické zemědělství!
Kávička byla zpracována naturální (suchou) metodou, která je nejen nejšetrnější k životnímu prostředí, ale kávě i dodává sladký charakter, který můžete právě v tomto případě očekávat. řešně jsou ponechány po sklizni sušení a fermentaci na betonových podlahách, či vyvýšených afrických postelích. Třešně jsou při tom neustále otáčeny a prohrabovány, zakrývány před rosou a deštěm, aby nepodléhali plísním a hnilobám. Po třech až šesti týdnech se třešně přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již třesně oloupají, zrnka očistí, rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu.
- Producent: Shambe Kena
- Nadmořská výška: 1500 m