Pokud hledáte kávu s unikátním aroma, tuto anaerobně zpracovanou kávičku z Etiopie od české pražírny The Roses rozhodně musíte ochutnat. V šálku toho naleznete opravdu hodně. Intenzivní chuť bobulového ovoce, konkrétně borůvek, která se doplňuje s tropickým ovocem, guavou a marakujou. Celkově je káva ale krásně čistá a šťavnatá. Tohle opravdu stojí za to!
Káva byla vypěstována přibližně 700 malými farmáři, kteří dováží svou čerstvě sklizenou kávu do zpracovatelské stanice Uraga. Zdejší pěstitelé kladou důraz na tradiční metody pěstování, které byly předávány z generace na generaci. Kávové třešně jsou ručně sbírány v optimální fázi zralosti, což zaručuje, že dále jsou zpracovány pouze ty nejlepší třešně
Zpracování je část, která kávě dodala opravdu hodně. Anaerobic natural. Po sběru jsou kávové třešně pečlivě vybrány a následně umístěny do hermeticky uzavřených nádob - plastové barely či Grainpro pytle, kde probíhá fermentace bez přístupu kyslíku (anaerobní prostředí). Tento proces umožňuje třešním fermentovat vlastními enzymy, což vede k rozkladu některých sloučenin a vytváří unikátní chemické reakce uvnitř. Anaerobní fermentace zintenzivňuje obvyklé chutě a aroma kávy a přináší nové struktury bohatosti a komplexnosti do jejího profilu. Po dokončení anaerobní fermentace jsou kávové třešně rozloženy na sušicích stolech a nechávají se sušit na slunci. Během tohoto procesu bobule dále fermentuje a posiluje svůj charakter.
- Nadmořská výška: 1925 - 2100 m n. m.