Výběrová káva Etiopie SWEET BERRY z české pražírny Kafe Křižka je charakteristická tóny granátového jablka, broskví a liči.
Sweet Berry je prémiový styl Sidamo káv, kterou produkují majitelé zpracovatelské stanice Shochoch trading. Ke zpracování kávy používají vodu ze studny z vesnice Miyah, která se nachází v okrese South Bench v zóně Bench Sheko. Projekt Miyah Village Pure Water má za cíl vybudovat čistou vodu nebo pramen pro pěstitele kávy. Vesnice je jimi proslulá. Farmáři z vesnice dodávají kávu do zpracovatelské stanice Shochoch Trading PLC, která kávu dále expeduje díky společnosti DR Wakefield & Company. Nedostatek pitné vody řeší mnozí farmáři v této oblasti použitím řeky, přírodních pramenů a vod, které nejsou vhodně ošetřeny ke konzumaci. Komunita již několik let žádá místní samosprávu, aby postavila studnu nebo pramen čisté vody. Vzhledem ke kapacitním omezením místních samospráv spolu s existencí několika vesnic, které požadují stejné projekty, však nebylo možné vybudovat čistý zdroj pitné vody pro komunitu. Po dokončení tohoto projektu budou moci zemědělci v okolí areálu projektu pít čistou, nezávadnou vodu. Areál projektu bude sloužit 50 až 100 domácnostem a 150 až 300 rodinným příslušníkům. Kromě jednotlivých rodin budou moci čistou vodu používat také studenti škol a členové církve.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu .Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně).
- Nadmořská výška: 1500 - 2200 m.n.m.
- Producent: Shochoch Trading
- Sklizeň: listopad - únor