Výběrová káva Etiopie SUPERFREAK z belgické pražírny Wide Awake Coffee je charakteristická tóny jahod, borůvek, maracuji a mléčné čokolády.
Tato káva pochází ze stanice Biloya v Kochere, Yirgacheffe. Stanice leží v nadmořské výšce 1720 m n. m. a kávu získává od 300 okolních farmářů. Rozdílné období dešťů a sucha vytváří nejlepší podmínky pro zpracování kávy. Pěstitelé z Yirgacheffe obvykle pěstují kávovníky společně s dalšími potravinářskými plodinami. Většina farem je také standardně ekologická. Zemědělci i v Yirgacheffe obvykle používají velmi málo hnojiv a pesticidů, pokud vůbec nějaké.
Biloya se v posledních letech zaměřuje na speciální způsoby fermentace. V letošní sezóně uvedli šarži zpracovanou anaerobní karbonickou macerací s přidanou kvasinkou. Karbonická macerace je technika pocházející z vinařství, při níž třešně kvasí v prostředí bohatém na oxid uhličitý. Tím se mění druhy mikrobů, které přežívají a prosperují. Rozdílná mikrobiální aktivita mění chuťový profil. V případě této šarže má káva velmi ovocné aroma a příjemnou chuť, která je funky, ale není příliš nevyvážená. Skutečně výjimečný šálek!
- Nadmořská výška: 1720 m n. m.