Výběrová káva Etiopie NENSEBO REFISA #1 z pražírny Candycane Coffee je charakteristická tóny citronu, černého čaje a bergamotu.
Tento lot je první ochutnávka letošní sklizně a my můžeme říct, že letos se opravdu vydařila. krásně čistá, delikátní a komplexní Etiopie, tak jak ji máme nejraději. V chuti klasické tóny citronu, černého čaje a bergamotu. Refinsa je promývací stanice, která se nachází v regionu Nensebo v západním Arsi. Celkem sdružuje 389 farmářů, kteří sem denně doručují třešně ze svých farem. Farmy se nachází v nadmořské výšce 2000 m. n. m. na hranici s národním parkem Harenna Forest. Tuto promývací sanici a tři další v okolních regionech provozuje organizace SNAP coffee pod vedením Negusse D. Weldyes. Ten založil SNAP coffee s cílem investovat do malých promývacích stanic a podporovat tak farmáře v okolí. Jeho dopad na místní komunity je obrovský. Pomáhá a investuje do výstavby škol, klinik a taky infrastruktury v odlehlejších oblastech. Tento lot je mix původních etiopských odrůd Wolisho a Kurume a byl zpracován klasickou promytou metodou. Po vyloupání se káva fermentuje v betonových nádržích a poté se promývá a třídí. sušení probíhá na afrických postelích po dobu 12 dní.
- Producent: Refisa - SNAP Coffeee
- Oblast: Nensebo
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1950m n.m.
- Odrůda: wolisho, kurume
- Cuppingové skóre: 88