Výběrová káva Etiopie NANSEBO z dánské pražírny April Coffee je charakteristická tóny jasmínu, citrusů a kandovaných broskví.
Tato káva roste na "dvorcích" malých farmářů v oblasti Sidamo, Nensebo, a proto dostala název „Garden Coffee“. Farmáři přinesou své kávy do mycí stanice, poté se dávky spojí a zpracují. Kávy pocházející z této oblasti je obvykle těžké dohledat. Díky Project Origin a exportérovi Primrose se však podařilo tuto šarži vysledovat a prošla tak další kontrolou za účelem zlepšení její kvality.
U metody promytého zpracování dochází nejdříve k namočení kávových třešní do vody, kde se vytřídí nezralé třešně (jsou lehké a plavou na hladině - říká se jim "plaváčci") od plných zralých. Následně se od zralých plodů mechanicky oddělí slupka a část dužiny a čeká je 12 - 36 hodinový pobyt ve fermentačních nádržích. Takto zpracovaná kávová zrna se suší buď v mechanických sušičkách nebo na afrických postelích přibližně 14 dní.
- Stanice: Nansebo
- Nadmořská výška: 2.000 m.n.m.
- Sklizeň: Leden - Únor 2020