Tahleta raketka k nám doletěla z malého ale houževnatého Lotyšska. Lotyšská pražírna Rocket Bean nám takhle dopřeje naturální heirloom Etiopii. Naturální espressa se těší hutnějšímu a krémovému tělu nepostrádající svěžest. Naturální káva na espresso je lahodný dezert sám o sobě i bez mléka, ale ani s ním nepochybíte. Rozhodnete-li se hodit na mlýnek kávičku Magic Pussy, zjeví se vám v šálku lahodný nápoj evokující brusinky a kandované kdoule v závoji čokoládové pěny s posypem pomerančové kůry.
Zrnka kávovníků z Etiopie jsou velmi rozmanitá. Každý region vám nabídne jiný chuťový zážitek. Květiny, čerstvé ovoce a třeba i černý čaj. Tento lot pochází ze západní Arsi, kde se zrnka vyznačují delikátní citrusovou chutí a kyselinkou po bobulkách s dlouho doznívající sladkostí.
Tyto kávové třešně byly s pečlivostí ručně posbírány a okamžitě doručeny do mycích stanic tentýž den. Po přijetí jsou třešně ručně přerozděleny tak, aby se na sušící postele dostaly jen nedefektní a zralé třešně. Kávové bobulky, které prošly třídícím procesem jsou umístěny na vyvýšené africké postele a jsou ponechány procesu sušení pod slunečními paprsky. V průběhu té doby je lot pravidelně promícháván a čeřen, aby se všechna zrnka sušila rovnoměrně, a přes noc jsou překryty sítěmi, aby byla chráněna před hmyzem a jinými zvířaty. Sušící proces potrvá zhruba 25 dní, po němž jsou zrnka oddělena od zbytku plodu a ještě se trošku dosuší, aby dosáhly optimální vlhkosti. V této fázi sušení se znovu třídí defektní a nedefektní zrnka a opět ručně. Ta nejlepší zrnka, která prošla třídícím sítem, jsou následně finálně oloupaná a odeslána do Evropy.
- Nadmořská výška: 1950 m n. m.
- Cupping skóre: 87