Etiopie KUNASHO PILE UP #2 - limitovaná edice

od Rocket Bean Roastery

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Rocket Bean Roastery
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Yirgacheffe
Odrůda
Heirloom
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Brusinky, Limetka, Lískové oříšky, Sušené meruňky
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Výběrová káva Etiopie KUNASHO PILE UP #2 z pražírny Rocket Bean Roastery je charakteristická tóny limetky, brusinky, lískovými oříšky a sušených meruněk.

Na cuppingovém stole s 20 různými kávami z Etiopie, z nichž každá má svůj vlastní charakter a specifický chuťový profil, jsme našli tuto kávu. Jako poslední šálek na stole nás překvapila a aniž bychom se hádali, na první pohled jsme se zamilovali a řekli jsme si, že ji bereme. Experimentální šarže „Pile up“ je rozšířená přirozené fermentace, kdy byly třešně nahromaděny na afrických lůžkách a rolovány v plastové fólii po dobu až 72 hodin. Výsledkem je velmi sladký šálek.

Oblast Yirgacheffe produkuje jedny z nejunikátnějších káv na světě, částečně díky místnímu terroiru a dosud neprozkoumané genetice etiopských kávovníků. Káva je obrovskou součástí místního života v hornaté oblasti Yirgacheffe, kde je průměrná velikost farmy menší než 1 hektar a zemědělci tradičně pěstují obilné plodiny, jako je kasava, kukuřice a čirok. Ačkoli nejsou certifikovány, drtivá většina etiopských kávových farem je označována jako „pasivní organické“, což znamená, že nepoužívají žádné chemické pesticidy ani hnojiva.

Farmy v Etiopii jsou většinou klasifikovány jako malé farmy a mají velikost kolem 1 až 5 hektarů. Obvykle vypadají spíše jako zahrady než farmy a kávovníky se pěstují společně s dalšími plodinami, jako jsou banány a luštěniny. V sezóně jeden kávovník poskytuje přibližně 5 kg kávových třešní, které se pak shromažďují a prodávají do mycích stanic, kde se zpracovávají a suší pro další spotřebu.

Třešně použité v této šarži jsou klasifikovány jako Heirloom, které obsahují dvě lokálně vybrané pododrůdy 74110 a 74112. Obě byly vyvinuty v 70. letech 20. století v Etiopském centru Jimma Agricultural Research Center (JARC). 

  • Nadmořská výška: 2.050 - 2.200 m.n.m.
  • Zpracování: Naturální s prodlouženou fermentací

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Viktor ověřený zákazník 13. Únor, 2022
Doporučuje produkt
200g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5353 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice