Výběrová káva Etiopie KOKE z české pražírny Jizba Luhačovice je charakteristická tóny sušeného ovoce, čokolády, rumu a švestek.
Tato Etiopie vyniká příjemnou šťavnatostí a středně plným tělem. Region Yirgacheffe je známý pro konstantně kvalitní kávy s velmi jasným chuťovým profilem. Kávová zrna z této oblasti obvykle vynikají sladkým květinovým aroma, které přechází do chutí peckového ovoce.
Naše káva byla sesbírána v oblasti Yirgacheffe, kde na ni působila nejen nadmořská výška, ale taky hluboké zkušenosti majitelů rodinné promývací stanice Koke. Sesbírané třešinky se zde setkaly s moderními technologiemi a pozitivním přístupem k udržitelnosti. Pro tento lot ve stanici Koke vybraly cestu anaerobní fermentace, přičemž třešně uzavřely do tanků a ponechaly je bez přístupu vzduchu po dobu šesti dní. Díky tomuto experimentálnímu zpracování v kávě můžeme hledat jemnou rumovou chuť.
- Nadmořská výška: 1800-1900 m n. m.
- Sběr: 20/21
- Cuppingové Skóre: 88