Výběrová káva Etiopie Kabira z české pražírny Rebelbean je charakteristická tóny nektarinky, praženého kokosu a černého čaje.
I letos byla dodávka čerstvých etiopských sklizní do Evropy zpožděná, drobné čekání se ale vyplatilo. Letošní sklizeň se zatím jeví jako kvalitnější než ta loňská, respektive není tolik dotčena dopady Corona virové krize ve světě jako tomu bylo loni. Kávy jsou opět svěží, jiskrné a čisté.
Mustefa Abakeno je soběstačný farmář, na jehož produkci navazujeme již několikátým rokem. I když nebyl poslední rok vůbec jednoduchý, Mustefa stihl rozšířit svůj byznys o podstatný kus! Za prvé mu Falcon Coffees zajistili silnou posilu do týmu, agronoma Haruna, který se stará především o kontrolu kvality, školení farmářů, kteří dodávají třešně do jeho zpracovatelského mlýnu a na základě dat a cuppingové skóre dává dohromady denní loty.
A co hlavně, dokončil druhý zpracovatelský mlýn, Kabira. Odtud i název našeho lotu. Mustefa totiž momentálně vlastní už dva mlýny, Beshashu a Kabiru. Beshasha se soustředí především na promyté loty a Kabira díky větší rozloze pozemků na ty naturální. Káva, včetně té naší, se zde suší na afrických postelích 24-27 dní v mírném stínu.
- Farmář: Mustefa Abakeno
- Nadm. výška: 2000-2100 m.n.m