Výběrová káva Etiopie HAMBELA z britské pražírny The Good Coffee Cartel je charakteristická tóny citronového dortu, pralinek a karamelu.
Stanice Hambela, kde se tato káva zpracovává, odebírá kávové třešně od 680 drobných pěstitelů v oblasti kolem Dintu v okrese Ambela. Kávovníky několika odrůd (Kudhume, Welisho, Dego) jsou pěstovány v poměrně vysoké nadmořské výšce. Většina producentů vlastní asi 1,5 hektaru půdy, na které pěstují nejen kávu, ale i další plodiny. Podle vývozce se nejčastěji do stanice dodává odrůda Bourbon a z části také Typica.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 2400 m n. m.