Výběrová káva Etiopie GUJI AMBELA z rumunské pražírny Kira Coffee Roasters je charakteristická tóny jasmínu, bergamotu a klementinky (mandarinka).
Mycí stanice Ambela slouží přibližně 680 drobným producentům v oblasti kolem Dintu v okrese Ambela v Guji. Většina producentů vlastní asi 1,5 hektaru půdy, na které pěstují nejen kávu, ale i jiné plodiny. Káva je dodávána do mycí stanice v třešňové formě. Před mytím se fermentuje 48 až 72 hodin pod vodou. Po namočení po dobu dalších 8 až 16 hodin a opět následuje opláchnutí. Káva se pak rozprostře na vyvýšených postelích a suší se asi 9 až 12 dní.
- Oblast: Guji
- Zpracování: Promyté
- Mycí stanice: Ambela
- Charakteristika: jasmín, bergamot a klementinka (mandarinka)
- Nadmořská výska: 1850 m.n.m
- Odrůda: Bourbon