Výběrová káva Etiopie DUMERSO ze švédské pražírny Kafferäven Per Nordby je charakteristická tóny pomeranče, jahodového džemu a růží.
Tato káva se pěstuje na farmě Dumerso a zpracovává se v procesní stanici v Yirgacheffe. Tato stanice byla zahájena otcem Heleannas Yanni Georgalisem v roce 2005. Dnes se Heleanna stará o všechny záležitosti svého otce, od zemědělství přes zpracování až po export. Heleanna zaměstnává 12 stálých pracovníků a tuto stanici má na starosti její manažerka Tessema Tzigso. Během sklizně se počty zvyšují, protože k třídění sušených třešní je potřeba mnohem více rukou. Toto třídění se provádí pro zajištění sladké, čisté a zralé kávy.
Oblast Yirgacheffe produkuje jedny z nejunikátnějších káv na světě, částečně díky místním podmínkám a částečně díky doposud neprozkoumané genetice etiopských kávovníků. Zpracovací stanice Aramo (která zpracovává také promyté a naturální kávy) sbírá třešně od okolních farmářů, kteří žijí ve velmi vysokých nadmořských výškách kolem 2.000 metrů nad mořem. Káva je obrovskou součástí místního života v hornaté oblasti Yirgacheffe, kde je průměrná velikost farmy menší než 1 hektar a zemědělci tradičně pěstují obilné plodiny, jako je kasava, kukuřice a čirok. Ačkoli nejsou certifikovány, drtivá většina etiopských kávových farem je označována jako „pasivní organické“, což znamená, že nepoužívají žádné chemické pesticidy ani hnojiva.
- Nadmořská výška: 1.900 m.n.m.
- Producent: Heleanna Georgalis