Pokud hledáte lehkou a květinovou kávu, tak pro vás máme skvělou volbu. Italská pražírna Aliena Coffee Roasters si pro vás totiž připravila promytou kávu z Etiopie, která tento popis přesně splňuje. Šálek této kávičky vás poté okouzlí svěžím profilem s aroma madarinek, sladkostí po medu a lehkou heřmánkovou dochutí. Ponořte se do světa svěžích chutí s každým dalším douškem této kávy.
Asefa Dukamo je producentem a majitelem zpracovatelské stanice v oblasti Bombe. S více než 27letou praxí v současné době spolupracuje s 300 zemědělci v okolí města Hemesho. Každý z farmářů vyprodukuje ročně v průměru 4 000 kg třešní na celkové ploše 375 hektarů. Název Bombe je odvozen od pohoří v oblasti Sidama. Vynikající organizace společnosti Asefa Dukamo a její progresivní přístup ke zpracování a ekologii jsou příkladné a napodobují je producenti v dalších sousedních oblastech. Tato lokalita je vyvrcholením několikaleté tvrdé práce a příprav "kávové rodiny" Dukamo. Kávová zrna, která se zde pěstují, jsou velmi hustá a malá, což je známkou pomalého dozrávání ve vyšších nadmořských výškách (2100 m).
Promytá metoda se používá při zpracování třešní kávových bobů. Nejprve se třešně projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývá zelené zrníčko s pozůstatky dužiny. Poté se zrna fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné.
- Nadmořská výška: 2100 m n. m.