České pražírna Candycane praží novou naturální etiopku DIIMA DANCHE, která vás osloví svou sladkou a ovocnou chutí. Vychutnat si ji můžete na espressu, které tak bude plné chutí nektarinek, lesních jahod a fialek.
Danche je jedna ze dvou stanic, která spadá pod exportérskou společnost SNAP coffee. Stanice se nachází poblíž města Gedeb v regionu Chelbesa, Gedeo. Manažerem stanice je Girum Assefe, který zodpovídá za kvalitu zpracování a provoz celé stanice. Danche nakupuje třešně od cca čtyř set farmářů z okolí, kteří díky úrodné půdě a dobrým zemědělským metodám produkují větší množství kávy. Cesta z farem trvá často až dvě hodiny a není jednoduché doručit třešně do zpracovatelské stanice. Třešně jsou sbírány ručně a místní farmáři začínají se sběrem třešní až v momentě, kdy dostanou znamení od Bohů. Jen tak prý zajistí, že třešně budou nejzralejší a plné chuti.Tento lot byl zpracovaný suchou metodou a díky tomu v kávě vyniknou chuti zralého ovoce a lehké fermentace.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2000 m n.m.
- Producent: Girum Assefa
- Sklizeň: 2023