Etiopie BOMBE - suchá fermentace

od The Good Coffee Cartel

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Good Coffee Cartel
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Bensa
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Bergamot, Borůvky, Černý čaj, Citronový chlebíček
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Bergamot, borůvky a černý čaj. O čem je řeč? O nové Etiopii od Good Coffee Cartel. Že vás tato kombinace nenalákala? A co kdybychom vám řekli, že v chuti najdete i citronový chlebíček? Legendární Bombe je krásně ovocná a lehká kávička zároveň. Vychutnejte si ji i vy!

Tato káva je pojmenována po pohoří Bombe, kde žije a pracuje většina farmářů, kteří pěstují a dodávají třešně do této šarže. Producenti z Bombe i z komunit Shantawene a Keramo dodávají své nejlepší třešně do lokality Bombe již od sklizňové sezóny 2017/18. Právě zde se šarže rozdělují podle kvality do kvasných nádrží a na konkrétní místa sušení. Uspořádání lokality Bombe je organizováno tak, aby umožňovalo použití speciálních zpracovatelských technik, jako jsou zastíněné fermentační nádrže a mycí kanály a zastíněné sušící stoly s pletivem. Mokrý mlýn je organizován a řízen týmem, jehož součástí je agronomka Atkilt Dejene, která pracovala také na oceňovaném projektu Gesha Village, a dalšími pracovníky jsou například specialista na zpracování Eyasu Bekele, se kterým jsme několik let po sobě spolupracovali na projektu Reko Koba. Objemová kapacita mycí stanice Bombe je maximálně 2,5 milionu kg třešní, ale již několik let si toto pracoviště zachovává přísné odhodlání produkovat vynikající kvalitu, která převažuje nad kvantitou.

Tato káva se zpracovává variací na tradiční proces mytí (před sušením se z kávových zrn odstraní ovoce), při kterém se do nádrže během fermentace nepřidává žádná voda, jedná se tedy o "suchou" fermentaci. Suchá fermentace spočívá v tom, že se káva po zbavení pecek (kdy se z třešní odstraní semínka a dužina se vymyje) nechá odpočívat v klimatických fermentačních nádržích. Káva odpočívá na suchu, zatímco v prostředí s teplým vzduchem se fermentace rozbíhá rychleji než obvykle, což vede k plnému a komplexnímu profilu chuti. Tento proces spotřebuje mnohem méně vody, a tím přispívá k ekologické udržitelnosti prací stanice při její výrobě.

  • Nadmořská výška: 2000 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5364 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice