Etiopie Aricha

od Gnome's coffee

5.0
Cena: 275Kč
Skladem > 5ks
Káva se praží jednou za týden

Typ balení:

 

Typ namletí:

 
nebo
Pražírna
Gnome's coffee
Krajina
Etiopie
Region
Yirgacheffe
Chuťový profil
Bobulové ovoce, Hrozno, Květiny
Stupeň pražení
Světlý
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot
Způsob zpracování
Suché (natural - unwashed)
Popis produktu

Světle pražená výběrová káva pocházející z Etiopie, z provincie Sidamo. Jedná se o původní odrůdu Heirloom, která je pro etiopské kávy typická. Tato výjimečná a unikátní káva pochází od malých farmářů z městečka Edido ležícího ve světoznámém mikroregionu Yirgacheffe, který je považován za místo s nejlepšími odrůdami káv na světě. Vyznačuje se sladkým tělem a vinnou, květinovou chutí, s nádechem bobulovitého ovoce a silnou ovocnou aciditou.

  • Hodnocení (1x)
  • Diskuze
  • Zákazníci také nakoupili
Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Jaroslava Kolibačová před týdnem
Hodnocení: Doporučuje produkt
Celkem dotazů
0
0 odpovědí
Farmář
Více malých farmářů
Farma
Aricha
Země
Etiopie
Region
Yirgacheffe
Město
Edido
Nadmořská výška
1850 - 1880 m n. m.
Odrůda
Heirloom
O farmáři

Naše etiopská výběrová káva se vyrábí z kávových třešní pěstovaných malými farmáři z okolí městečka Edido. V tomto místě se údajně pěstují ty nejlepší kávové třesně na světě. Oblast je typická pro svou hnědo-červenou jílovitou půdu, která sahá až do hloubky 1,5 m. Farmy, ve kterých se pěstuje naše káva, se nachází 1850 až 1880 m n. m. Sklizeň zde probíhá v období mezi listopadem a lednem.

Kávové třešně se zpracovávají na blízké promývací stanici Aricha, nacházející se přibližně 8 kilometrů od centra města Yirgacheffe. Na celý proces dohlíží malí farmáři, kteří vynakládají velké úsilí (jedná se o jejich jedinou obživu) při výběru, přepravě a třídění zrn, aby káva mohla nést označení Grade 1 (nejvyšší kvalita). Každé zrno tak díky počátečnímu ručnímu třídění doslova prochází lidskýma rukama.

Odrůda je označována jako heirloom (z anglického výrazu pro něco původního, rostoucího v dané lokalitě od pradávna). Etiopie je známá jako kolébka kávy, proto je toto označení více než adekvátní. Skvěle chutná připravena alternativními způsoby přípravy. Sladké ovocné tóny, převážně vína a bobulovitého ovoce, dělají z Etiopie Aricha ideální kávu na přípravu cold brew.

merchant