Naše etiopská výběrová káva se vyrábí z kávových třešní pěstovaných malými farmáři z okolí městečka Edido. V tomto místě se údajně pěstují ty nejlepší kávové třesně na světě. Oblast je typická pro svou hnědo-červenou jílovitou půdu, která sahá až do hloubky 1,5 m. Farmy, ve kterých se pěstuje naše káva, se nachází 1850 až 1880 m n. m. Sklizeň zde probíhá v období mezi listopadem a lednem.
Kávové třešně se zpracovávají na blízké promývací stanici Aricha, nacházející se přibližně 8 kilometrů od centra města Yirgacheffe. Na celý proces dohlíží malí farmáři, kteří vynakládají velké úsilí (jedná se o jejich jedinou obživu) při výběru, přepravě a třídění zrn, aby káva mohla nést označení Grade 1 (nejvyšší kvalita). Každé zrno tak díky počátečnímu ručnímu třídění doslova prochází lidskýma rukama.
Odrůda je označována jako heirloom (z anglického výrazu pro něco původního, rostoucího v dané lokalitě od pradávna). Etiopie je známá jako kolébka kávy, proto je toto označení více než adekvátní. Skvěle chutná připravena alternativními způsoby přípravy. Sladké ovocné tóny, převážně vína a bobulovitého ovoce, dělají z Etiopie Aricha ideální kávu na přípravu cold brew.