Nikdy nekončící letní pohoda! I tak by se dala popsat tato ovocitá anaerobní Etiopka, která vás nadchne svým chuťovým profilem plným šťavnatého manga a ananasu. To vše následně doplní lehké florální aroma pomerančového květu. Pokud se ani vy nechcete smířit v deštivým podzimem, tako kávička je pro vás jako stvořená!
Adorsi je soukromá zpracovatelská stanice, která se nachází ve známé kávové lokalitě Yirgacheffe v regionu Gedeo. Stanice byla založena v roce 2001 v kebele (místní název pro malou vesnici) Aricha. V současné době zaměstnává 50 zaměstnanců a 400 sezónních pracovníků, kteří každý rok vyprodukují neuvěřitelných sedm kontejnerů promyté kávy, deset kontejnerů přírodně (naturálně) zpracované kávy a o něco více než jeden plný kontejner speciálních šarží, jako je například tato anaerobně zpracovaná.
Co si představit pod pojmem anaerobní metoda zpracování? Kávová zrnka jsou ponořena do nádrží s vodou, aby se odstranila ta s nižší hustotou (defektní). Zrna se následně uchovávají ve vzduchotěsně uzavřené a pečlivě kontrolované fermentační nádrži. Nádrže jsou regulovány pomocí ventilů, které zajišťují, že v průběhu fermentačního procesu dovnitř nemůže proniknout žádný kyslík. Celkový proces fermentace trvá většinou kolem 7 dní - nebo dokud hodnota pH neklesne na 3,8. Káva tímto způsobem získává naprosto jedinečné aroma, které připomíná zralé ovoce plné příjemné kyselosti.
- Nadmořská výška: 1.900 m n. m.