Výběrová káva Etiopie ADOLA GUJI z české pražírny Kafe Francin je charakteristická tóny černého rybízu, papáji a medu.
Naturálně zpracovaná Etiopie je sladká, kulatá a to pravé pro milovníky kyselejších, výraznějších káv. Díky světlému pražení chutná skoro jako bonpari, my si ji užíváme na filtru stejně jako na espressu, je to opravdový bonbón! Guji je oblast v regionu Oromia v jižní části Etiopie. Guji se nachází ve vysoké nadmořské výšce s bohatou vulkanickou půdou. Původně byla Guji brána jako subregion známé oblasti Sidamo, nicméně pro nezaměnitelnou čistou chuť zdejší kávy si vydobyla své postavení na trhu. Nejčastěji je zde káva zpracovávána formou natural nebo washed, v současné době však producenti začínají stále více experimentovat při jejím zpracování. Chuťový profil: střední sladkost, lehké tělo a vyšší acidita jsou doprovázeny chutí černého čaje a citrusů Pražíme: světle Hodí se: na espresso, filtry a překapy, Pražíme ji SVĚTLE, hodí se především na filtry a překapy, ale samozřejmě si ji můžete hodit i do páky espressa, pokud máte rádi ovocitost a aciditu, 1000 lidí 1000 chutí.
- Farmář: Israel Degfa
- Oblast: Guji
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 2100 m n.m.
- Odrůda: Heirloom Ethiopia
- Acidita: Střední