Reviews Total
4.39 / 5
Recommended by
95%
21 out of 22 users
Edita Verified Customer 15. Duben
Recommends
250g
vůní i chutí fenomenální káva
Recipe
Metoda přípravy: filtr
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tereza Šindelířová Verified Customer 22. Leden
Recommends
250g
Pavel Kosík Verified Customer 7. Prosinec
Recommends
250g
Veronika Verified Customer 17. Leden
Recommends
250g
Jakub Šreibr Verified Customer 21. Prosinec
Does not recommend
250g
Dobrá tmavěji pražená káva vhodná jak na filtr (plnější tělo), tak na espresso
Kupuji kávu každý rok, a vždy měla skvělé mandarinkové aroma. Bohužel z balení, které jsem koupil tento rok, ho vůbec necítím. Nejsou tak cítit samotná zrna ani po rozemletí a ať si hraju s nastavením při přípravě v60 jak chci, nedostal jsem uspokojivý výsledek. Když čtu pozitivní hodnocení, tak nevím jestli jsem nemohl mít jinou várku než ostatní, ale každopádně letos za sebe nemohu kávu doporučit (výsledná chuť je velmi průměrná).
Lenka Verified Customer 17. Prosinec
Recommends
250g
Rodolfo je zpět! A jelikož mě už předchozí roky tahle káva doslova vystřelila z ponožek, musela jsem ji mít i letos - a opět nezklamala!
Tohle je jednoznačně vánoční káva - už jen díky úžasnému aroma, ze kterého jsou cítit mandarinky (a ty zkrátka k Vánocům patří).
Mandarinky jsou potom cítit i v chuti kávy - a to dost výrazně. Káva je díky tomu příjemně nakyslá a šťavnatá. Kyselost je trochu sražená sladkostí kandovaného ovoce.
Zároveň tu ale do hry vstupují tóny hořké čokolády, takže celkově má káva velmi plné tělo a působí "hutně" - šálek je zkrátka plný chutí, která se i trochu mění podle toho, jak káva stydne (vychladlejší je více čokoládová).
Sobík je zkrátka číslo jedna mezi vánočními kávami.
Recipe
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20g
Voda (g): 300ml
Teplota vody: 95°C
Mlýnek (nastavení): Timemore Chestnut C2 (22 clicks)
Proces: blooming + 2 pours
Jan Verified Customer 13. Prosinec
Recommends
250g
Výborná na espresso
Krásná vůně
Ještě lepší chuť - sladko-ovocitá, acidní tak akorát
travniczech 20. Listopad
Recommends
250g
Na filtru velmi ovocitá a kořenitá
Hora mandarinek s čokoládou a špetkou koření
Jednoznačně vánoční káva
Není to úplně mínus, ale káva je na filtru tak moc voňavá, že se úplně nehodí na každodenní popíjení :D
Téměř žádná acidita, spíš sladší káva
Recipe
Metoda přípravy: V60 (Hoffmann)
Káva (g): 30
Voda (g): 500
Teplota vody: 94 °C
Caspy 1. Listopad
Recommends
250g
Babeta Verified Customer 4. Březen
Recommends
250g
Róbert Verified Customer 3. Prosinec
Recommends
250g
Krásná vůně
Na filtr ovocná, zároveň tam jsou jemně hořké tóny
Perfektní na espresso díky omni
Menší kyselost, ale to je odrůdou :)))
Recipe
V60
18g
medium - fine
320 ml - 93 °C (40ml bloom 25 sec)
Linda 9. Říjen
Recommends
200g
Recipe
presso
Mára Verified Customer 15. Únor
Recommends
200g
Skvělá vánoční chuť.
Martin Verified Customer 2. Únor
Recommends
200g
Linda 19. Leden
Recommends
200g
příjemná chuť, čokoládovka
voňavá, vánoční
nic
Recipe
Příjemná káva, sladší, čokoládová. Přijde mi, že lépe vyzní z pressovače než na filtru. Těším se, až bude zase dostupná.
Tomáš D. Verified Customer 14. Leden
Recommends
200g
Martin Paidar 5. Leden
Recommends
200g
Jednou zase chuťově zajímavé zrnko od Nordbeans. Na espresso rozhodně zajímavější, než na filtru. Chutná opravdu vánočně.
Na filtru spíš splabší.
Jan 21. Prosinec
Recommends
200g
Tmavá čokoláda
Tmavší pražení
Recipe
Takové klasické espresso, na druhou stranu pro toho, kdo si chce na chvilku oddychnout od ovocných káv, proč ne
Vladimír Verified Customer 17. Prosinec
Recommends
200g
Štefan Verified Customer 5. Prosinec
Recommends
200g