El Salvador MARÍA PINEDA - espresso

od Main Lane Coffee Roasters

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Main Lane Coffee Roasters
Země původu
El Salvador výběrová káva El Salvador
Region
El Salvador - Chalatenango
Odrůda
Pacamara
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Karamel, Maracuja, Vanilkový krém
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Výběrová káva El Salvador MARÍA PINEDA - espresso z pražírny Main Lane Coffee Roasters je charakteristická tóny krému, karamelu a mučenky.

Farma Las Margaritas paní Marie Pinedy se nachází v okrese Chalatenango v regionu Alotepec Metapán. Nachází se v trojúhelníku Salvador, Guatemala, Honduras a je jednou z nejvýznamnějších farem na světě. Několik posledních vítězů soutěže Cup of Excellence pochází z této oblasti. Maria Pineda je malířka v důchodu a malá producentka s velmi omezenými zdroji, ale přesto se jí podařilo získat národní ceny v soutěži COE i v dalších soutěžích. Dále investuje do své obnovy farmy, kde vybudovala vyvýšené záhony na sušení třešní. Mariina farma má spoustu stromů, které zajistí potřebný stín a zároveň má velmi dobrou polohu téměř na vrcholu kopce v La Palmě.

Mezi nejčastější kávové odrůdy v Salvádoru patří Typica, Bourbon, Pacas a Pacamara. Jedna z věcí, která za posledních 20 let odlišuje El Salvador jako producenta kávy, je také to, co jej činí velmi zranitelným. Tyto slavné odrůdy, jsou obzvláště náchylné ke rzi kávových listů. Zejména Bourbon není dostatečně odolný, aby bojoval s touto nemocí, a protože Pacas i Pacamara vycházejí z genetiky Bourbonů, úroda v zemi velmi utrpěla výskytem rzi kávových listů v roce 2010, což způsobilo pokles kvality i výnosu. Jednotlivá zrnka jsou zpracovávána promytou metodou, takže po sběru se káva přemisťuje do tzv. loupačky, kde dochází k oddělení slupky a části dužiny. Pro odstranění zbytku dužiny se káva následně fermentuje několik hodin v tancích. Následně se zrnka přesunou do promývacího kanálu, kde se omývají společně s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukernaté dužiny. Poté nastává poslední fáze, kdy se zrna suší na tzv. afrických postelích po dobu 9 až 12 dnů do vlhkosti 10 %. 

  • Nadmořská výška: 1.400 - 1.550 m n.m.
  • Sklizeň: Listopad - únor

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5371 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice