Hodnocení celkem
3.6 / 5
Doporučuje
89%
169 z 189 uživatelů
Klára Galeta 28. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Adam Payer 27. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
naprosto ohromující
rumové pralinky tam jsou opravdu cítit
Recept
Metoda přípravy: chemex
Marian 27. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Lucka 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Chuť po rumu
Martina Sedláková 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Úžasná káva
Rumové tóny aj podtóny
Zaujímavá chuť
Super so smotanou
Žiadne - táto je skvelá
Recept
Metoda přípravy: espresso
Káva (g): 21
Voda (g): 150
Teplota vody: 90
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Václav Kuběja 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Rumové tóny
Čokoláda
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 200
Teplota vody: 84
Mlýnek (nastavení): Comandante MK4 22
Jitka 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Sladká chuť
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 21
Voda (g): 350
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Lukáš 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
PatP 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: chemex
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces:
MarTinka 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Skvělá chuť
Je super cítit čokoláda
Není moc Kyselá
Parádní kafe
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 10g
Voda (g): 140g
Teplota vody: 100 stupňů
Mlýnek (nastavení): hario jemný
Proces:
Jakub 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
trpka chut brusiniek prijemne prekvapila
nizsie telo
Recept
Metoda přípravy: 4:6 method in Hario V60-2 Kasuya & white filter paper
Káva (g): 21.0
Voda (g): 300
Teplota vody (°C): 96
Mlýnek (nastavení): 36 clicks (Comandante MK4 Nitro)
Proces: 0:00 +50 g (50 g total), swirl, 0:45 +70 g (120 g total), 1:30 +60 g (180 g total), 2:15 +60 g (240 g total), 3:00 +60 g (300 g total), swirl, total time 3:45

Vůně: 3/5
Acidita: 2.5/5
Sladkost: 3.5/5
Tělo: 3/5
Chuť: 4/5
Vlaďka 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Moc dobry, prijemna vune a chut pralinek, az uplny mon cherri
Recept
Metoda přípravy: Aeropress
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): -
Proces: -
Markéta 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Nejlepsi narozeninove prekvapeni
Skvele vyvazena chut
Bylo ho malo :D
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g): 20 g
Voda (g): 100 ml
Teplota vody: 90
Mlýnek (nastavení): jemnejsi
Proces:
Sérž Černý Zobrazit originál 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Ahoj!

Všechny kávy adventního kalendáře vařím stejným způsobem. Pomohlo by mi to lépe se orientovat v původu a odrůdách kávy, a tak se z tohoto dobrodružství dozvědět více.
Můj recept vychází z techniky Jamese Hoffmanna V60, ale trochu jsem ho upravil a upravil na moje čísla. Také používám sládek Tricolate, který pomáhá dosáhnout lepší konzistence než V60.

Můj recept:
20-21g kávových zrn (cokoli je v sáčku adventního kalendáře)
330 g vody
Mlýnek na kávu 1ZpressoK-Plus na 45 kliknutí - o něco jemnější než vaše obvyklé mletí V60.
Nejprve nalijte 100 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče téměř všechna voda, je to asi 45 sekund.
Za druhé nalijte 110 g vody, promíchejte proti směru hodinových ručiček, počkejte dalších 45 sekund.
Zatřetí nalijte 120 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče všechna voda.
Před ochutnávkou nezapomeňte kávu promíchat lžičkou!

Snažím se každou kávu slepě ohodnotit, popsat noty a odhadnout j...Více
Michal 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Zatiaľ jedna z najlepších
Krásne ovocne acidná
Plná ovocná chuť
Po vychladnutí sčokoládovela
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20g
Voda (g): 200g
Teplota vody: 80°C
Mlýnek (nastavení): Porlex 11 klikov
Proces:
Milda 15. Prosinec
Doporučuje produkt
250g