Výběrová káva El Salvador LA PROVIDENCIA z slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny jablek, rozinek, kakaa, medu a čokolády.
Farmáři Fernando a Jose používají přírodní alternativu pesticidů k ochraně své variety Caturra. Zralé kávové třešně jsou ručně sbírané a následně putují do zpracovatelské stanice, která se nachází přímo na jejich farmě. Během zpracování se vytřídí třešně nejvyšší kvality. Právě ty pak putují do vzduchotěsných nádob, kde fermentují 72 hodin. Nádoby s třešněmi jsou uskladněny ve stínu, což zaručuje lepší kontrolu nad procesem fermentace. Následně putuje zrno do zpracovatelské stanice El Carmen, kde se suší 30 dní na afrických postelích.
Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1.300 m.n.m.
- Sběr: 3/2021
- Producent: Fernando Alfaro