Výběrová káva El Salvador KENYA z holandské pražírny Friedhats Coffee je charakteristická tóny karamelu a melasy.
Káva se vyznačuje sladkostí a "keňskou" kyselostí.
Země sopek je již několik let tajným tipem pro milovníky výběrové kávy. Vynikající káva roste v horách v El Salvadoru. Finca Noruega se nachází ve vulkanickém pohoří Apaneca-Ilamatepec, Ahuachapán. Farma dosahuje 27 hektarů a leží v nadmořské výšce přibližně 1600 metrů nad mořem. To je pro Apaneca dost vysoké místo. Velkou výhodou této farmy je stín z okolních stromů, poskytují tak kávovníkům vzácný stín. Díky tomu dozrává úroda mnohem pomaleji než na některých jiných farmách.
Poslední káva pro tuto sklizeň je El Salvador, ale tato je trochu speciální. Jedná se o malou dávku z odrůdy 'Kenya', kterou Rodolfo rozmnožil a vypěstoval na své farmě na svazích hory Cerro el aguila v Apaneca -Ilamatepec. Příběh říká, že tato odrůda byla přivezena z lovecké výpravy v Keni a byla vypěstována, ale později opuštěna, aby byla znovu zachráněna. Možná si vzpomenete na odrůdu Kenya z kávové farmy Divina, která je nedaleko Finca El Salvador. Rodolfo shromáždil některá semena a zasadil je v roce 2014 na Finca El Salvador a na farmě roste pouze ve vyšších nadmořských výškách.
Rodolfo si tuto kávu zpracoval sám a aby se vyhnul používání příliš používaného, zavádějícího anaerobního termínu, nazývá to přírodní macerací třešní. Třešně jsou fermentovány ve vlastní šťávě v prostředí s nízkým obsahem kyslíku po dobu 48 hodin a poté sušeny na lůžkách, jako klasické naturální.
- Nadmořská výška: 1.500 m.n.m.