Výběrová káva Ekvádor PILLCOCAJA z dánské pražírny April Coffee je charakteristická tóny melounu, karamelu a hrušek.
Rodina Crespo získala majetek před 12 lety za účelem výroby kávy. Třešně jsou sklizeny a poté zpracovány ve vlhkém mlýně umístěném 800 metrů od farmy, což zajišťuje jejich dokonalou čerstvost. U suchého mlýna jsou třešně drceny a fermentovány po dobu 18 hodin a použitá voda pochází ze studny poblíž. Káva pak 12 dní schne na afrických postelích pod 70% stínem. Výjimečná káva odrážející vášeň, zvědavost a odbornost výrobce vedeného inovací a snahou o dokonalost. Tak by se dala popsat káva Ekvádor Pillcocaja.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Producent: Nicolas a Ana Maria Crespo
- Nadmořská výška: 1.600 - 1.700 m n. m.