Ekvádor LAS TERRAZAS

od Dos Mundos

3.5(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Dos Mundos
Země původu
Ekvádor výběrová káva Ekvádor
Region
Guayllabamba
Odrůda
Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Nektarinky, Šeřík, Hroznový džus
Cuppingové skóre
87/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Letos se k nám dostal, díky pražírně Dos Mundos, jeden z Arnaudových mikrolotů, který bude chutnat zejména milovníkům šťavnatých káv. Májové tóny šeříku a šťavnaté ovoce - nektarinky a hroznová šťáva vás perfektně naladí na letní odpočinek na terase.

Farma Las Terrazzas del Pisque se nachází v kávovém regionu Pichincha severně od hlavního města Ekvádoru Quito. Daná oblast se přibližně každých 50 let potýká s destruktivním zemětřesením, o to je bláznivější projekt Arnauda Causse, který v nadmořské výšce kolem 2 000 m.n.m. pěstuje tuto vynikající kávu ve stínu avokáda, eukalyptů, fíkovníků a mnoha dalších druhů. Kávovníky se zde dokonale aklimatizovaly a produkují kvalitní výběrová zrnka.

Metoda zpracování kávy anaerobní honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.

  • Nadmořská výška: 1700 - 2100 m n.m.
  • Farmář: Arnanud Causse
  • Farma: Las Terrazas

 

Další kávy od Dos Mundos

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
3.5 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Tomas Frolec 2. Srpen, 2023
Doporučuje produkt
250g
kvalitní, dobře upražená káva
na experimentální zpracování maličko "nudná". Nijak neohromila. Chápu, že toto je dost individuální, káva je vlastně super, chutná, jen v ní neidentifikuji zmíněné ovoce a květiny - cena odpovídá.
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 18-20g
Voda (g): 300g
Teplota vody: 92°C
Mlýnek (nastavení): Comandante
Proces: Tetsu Kasuya method, osmotic flow

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5380 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice