Letos se k nám dostal, díky pražírně Dos Mundos, jeden z Arnaudových mikrolotů, který bude chutnat zejména milovníkům šťavnatých káv. Májové tóny šeříku a šťavnaté ovoce - nektarinky a hroznová šťáva vás perfektně naladí na letní odpočinek na terase.
Farma Las Terrazzas del Pisque se nachází v kávovém regionu Pichincha severně od hlavního města Ekvádoru Quito. Daná oblast se přibližně každých 50 let potýká s destruktivním zemětřesením, o to je bláznivější projekt Arnauda Causse, který v nadmořské výšce kolem 2 000 m.n.m. pěstuje tuto vynikající kávu ve stínu avokáda, eukalyptů, fíkovníků a mnoha dalších druhů. Kávovníky se zde dokonale aklimatizovaly a produkují kvalitní výběrová zrnka.
Metoda zpracování kávy anaerobní honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.
- Nadmořská výška: 1700 - 2100 m n.m.
- Farmář: Arnanud Causse
- Farma: Las Terrazas