Tato atypická Kolumbie nepochází od jednoho farmáře, ale z projektu, který jich sdružuje hned několik. Káva se skládá ze dvou odrůd typických pro pěstování v daném regionu a to Caturra a Castillo. Farmy leží ve vysoké nadmořské výšce 1800 až 1900 m.n.m. Nacházejí se v oblasti Chachagui, která patří pod region Narino, ve kterém je 29% celkové plochy využívané pro zemědělství. Káva patří do skupiny permanentních plodin, které tvoří až 40% z celkové rozlohy zemědělské půdy.
Teplota v oblasti, kde roste káva, se pohybuje kolem 18°C až 20°C. Kávové plantáže jsou zásobované čerstvou vodou z řek Pasto a Juanambu a v těchto podmínkách se farmáři snaží o vypěstování a zpracování kávy nejvyšší kvality. Sbírají se jenom dozrálé třešně, které se pak nechají fermentovat ve fermentačních nádržích 15 až 18 hodin. Káva se suší na terasách nebo v parabolických sklenících. Proces sušení závisí na zkušenostech farmáře a také na jeho ekonomických podmínkách, i když budování skleníku je v porovnání se sušením na terasách finančně náročné. Na základě vybrané metody sušení se její délka může lišit o 5 až 10 dnů. Oba procesy splní své účely efektivně přestože konečný výsledek záleží na přístupu a zkušeností daného pěstitele.