Výběrová káva Čína YIRONG ze skotské pražírny Cairngorm Coffee je charakteristická tóny rozinek, brusinek a hnědého cukru.
Když Jane Luo a její manžel začali pěstovat kávu na farmě Yirong v roce 1987, byla jejich káva mezi prvními kávami pěstovanými v prefektuře Menglian v Yunnanu. Dnes, o 30 let později, pracuje jejich dcera Jean Luo se svou matkou Jane a společně udělaly další kroky vpřed a rozšířily své podnikání o export. Tato certifikovaná organická káva používá kompost k hnojení kávovníků, čímž eliminuje potřebu chemických pesticidů. Farma je po celý rok napájena horským pramenem. Při sklizni jsou kávové třešně selektivně ručně sbírány a poté putují do mechanického vodního odslupkovávače Získaná káva se potom fermentuje v betonových nádržích obložených dlaždicemi po dobu 24 až 30 hodin. Po fermentaci se pergamen vyčistí v promývacích kanálech a suší se na vyvýšených postelích po dobu 30 až 38 dnů.
- Farma: Yirong
- Oblast: Yunnan
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1300 - 1600 m n.m.
- Odrůda: Catimor