Výběrová káva Burundi NINGA HILL ze švédské pražírny Kafferäven Per Nordby je charakteristická tóny karamelu, citronové trávy, zeleného jablka a šípků.
Hluboko v srdci malé země Burundi, na hranici severní provincie Kayanza, se nachází vesnice Bukeye. Mezi řekou Bukeye a kopcem Ninga leží dvě řeky a hranice provincie. Kávovníky zabírají na tomto kopci jakýkoli prostor, který mohou. Od okraje jednokolejných prašných cest, které se táhnou přes kopce, až ke dveřím farmářů, kteří sami vyrábějí domy z hliněných cihel. Přesto mycí stanice Ninga Hill produkuje elegantní a složité kávy.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1800-2000 m n. m.
- Producent: 764 farmářů