Výběrová káva Burundi Maruri z pražírny Candycane coffee s charakteristikou borůvek, tamarindu a červeného pomeranče.
Náš lot pochází z produkce centrální stanice Mpanga, která se nachází v provincii Kayanza v severní části Burundi. Stanici řídí pan JeanClement Birabereye, který jí provozuje už od roku 2008, kdy byla stanice vybudována. Pod jeho dohledem se na stanici ročně zpracuje kolem 1,5 tun kávy od 3400 malých farmářů. Jeho káva se několikrát umístila na předních příčkách v soutěži Burundi Cup of Excellence. Náš lot kávy je naturálně zpracovaná odrůda Red Bourbon a je pojmenována podle hory, na jejichž svazích byla pěstována – Maruri.
Díky nadmořské výšce, ve které byla káva pěstována (až 1950 m n. m), získala delikátní květinové tóny, jiskrnou ovocnou aciditu a čajové tělo s dochutí tamarindu.
- producent: Jean-Clement Birabereye
- nadmořská výška: 1780 – 1950 m n. m.
- odrůda: Red Bourbon
- sklizeň: 2018
- cuppingové skóre: 87,5