Burundi GIKU

od La Cabra Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
La Cabra Coffee
Země původu
Burundi výběrová káva Burundi
Region
Kayanza
Odrůda
Bourbon
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Černý čaj, Džem, Ovoce
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot, Espresso, Moka konvička

Máme tu další ovocnou pecku pro milovníky pořádně šťavnaté kávičky! Tahle výběrovka od La Cabra vás svým oslňujícím aroma přenese doprostřed kvetoucího ovocného sadu. V chuti se můžete těšit na intenzivní aroma bobulovitého ovoce a džemu, které doplňuje jemný závan černého čaje.

Kávy z Giku se zpracovávají v nejnovější stanici Long Miles v Ninga. Giku je jedním z takových příkladů odlehlosti regionu Ninga, daleko od dosahu elektřiny nebo tekoucí vody. Káva je zde nejdůležitější tržní plodinou, která se pěstuje spolu s malým výběrem potravinářských plodin pro místní spotřebu. Tato neuvěřitelná odlehlost regionu obklopujícího Ningu znamenala, že přístup k podpůrnému ekosystému Long Miles byl omezený. Po dokončení nové stanice v Ninga se to změnilo a zemědělci získali plný přístup k programu agronomické podpory "Coffee Scout" společnosti Long Miles a ke spravedlivým a transparentním cenám za dodané třešně. Tato šarže z Giku byla zpracována přírodní metodou.

Přírodní nebo suchý proces je tradiční postup, který se používá po generace. Při kontrolovaném a pečlivém zpracování mohou kávy zpracované suchou cestou přinést chuťové zážitky, které se u mokrou cestou zpracovaných káv nevyskytují, hluboké ovoce a květiny, obvykle s těžší chutí v ústech a nižší kyselostí. Třešně se nejprve roztřídí a poté se rozloží v tenkých vrstvách (2-6 cm) na vyvýšená sušící lůžka. Ty se téměř vždy používají u vysoce kvalitních přírodních káv, protože usnadňují proudění vzduchu kolem kávy při sušení a umožňují rovnoměrnější sušení. Je velmi důležité, aby se káva třídila velmi pečlivě již na začátku procesu sušení, protože všechny třešně rychle tmavnou a není možné oddělit nedozrálé a přezrálé třešně. Třešně se často obracejí, aby se zabránilo tvorbě plísní nebo nadměrnému kvašení, dokud nedosáhnou vlhkosti pod 20 % a vnější vrstva třešní se nezmenší a nezčerná. Tento proces trvá 2 až 4 týdny v závislosti na povětrnostních podmínkách.

  • Nadmořská výška: 1900 m n.m.
  • Producent: Giku farmáři

 

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice