Máme tu další ovocnou pecku pro milovníky pořádně šťavnaté kávičky! Tahle výběrovka od La Cabra vás svým oslňujícím aroma přenese doprostřed kvetoucího ovocného sadu. V chuti se můžete těšit na intenzivní aroma bobulovitého ovoce a džemu, které doplňuje jemný závan černého čaje.
Kávy z Giku se zpracovávají v nejnovější stanici Long Miles v Ninga. Giku je jedním z takových příkladů odlehlosti regionu Ninga, daleko od dosahu elektřiny nebo tekoucí vody. Káva je zde nejdůležitější tržní plodinou, která se pěstuje spolu s malým výběrem potravinářských plodin pro místní spotřebu. Tato neuvěřitelná odlehlost regionu obklopujícího Ningu znamenala, že přístup k podpůrnému ekosystému Long Miles byl omezený. Po dokončení nové stanice v Ninga se to změnilo a zemědělci získali plný přístup k programu agronomické podpory "Coffee Scout" společnosti Long Miles a ke spravedlivým a transparentním cenám za dodané třešně. Tato šarže z Giku byla zpracována přírodní metodou.
Přírodní nebo suchý proces je tradiční postup, který se používá po generace. Při kontrolovaném a pečlivém zpracování mohou kávy zpracované suchou cestou přinést chuťové zážitky, které se u mokrou cestou zpracovaných káv nevyskytují, hluboké ovoce a květiny, obvykle s těžší chutí v ústech a nižší kyselostí. Třešně se nejprve roztřídí a poté se rozloží v tenkých vrstvách (2-6 cm) na vyvýšená sušící lůžka. Ty se téměř vždy používají u vysoce kvalitních přírodních káv, protože usnadňují proudění vzduchu kolem kávy při sušení a umožňují rovnoměrnější sušení. Je velmi důležité, aby se káva třídila velmi pečlivě již na začátku procesu sušení, protože všechny třešně rychle tmavnou a není možné oddělit nedozrálé a přezrálé třešně. Třešně se často obracejí, aby se zabránilo tvorbě plísní nebo nadměrnému kvašení, dokud nedosáhnou vlhkosti pod 20 % a vnější vrstva třešní se nezmenší a nezčerná. Tento proces trvá 2 až 4 týdny v závislosti na povětrnostních podmínkách.
- Nadmořská výška: 1900 m n.m.
- Producent: Giku farmáři