Výběrová káva Burundi GIKU HILL ze švédské pražírny Kafferäven Per Nordby je charakteristická tóny jahod, sušeného ovoce a piškot.
Giku Hill se nachází na severu Burundi, na okrajích lesa Kibira, původního deštného pralesa Burundi. Přestože tímto regionem protéká mnoho malých řek, komunity, které zde žijí, mají malý přístup k čisté pitné vodě a jsou daleko mimo dosah elektřiny. Káva je zde nejdůležitější plodinou, ale pěstuje se zde i kukuřice nebo fazole. Pěstitelé kávy často chodí pěšky pěšky po denní sklizni třešní do místního mlýnu Ninga.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.
- Farmáři: 150 drobných farmářů z okolí