Sametová a živá, taková je Burundi GAKENKE od farmářů provincie Kayanza, která vás v šálku nadchne sladkými tóny třešní, rybízového koláče a jemnými akcenty brusinek. Tato výběrová kávička odrůdy Bourbon pěstovaná v nadmořské výšce 1650–1950 m n. m. v sobě nese typickou šťavnatost a komplexitu, kterou jsou nejlepší africké kávy proslulé. Díky promyté metodě zpracování si káva zachovává jasnou, svěží aciditu, plné tělo a elegantně dlouhý dozvuk.
Promývací stanice Gakenke byla založena v roce 1991 a dnes sdružuje více než 2600 drobných farmářů, z nichž každý obhospodařuje malý pozemek o rozloze přibližně 0,1 hektaru. Vedle kávy pěstují také banány, fazole nebo taro, které slouží k vlastní obživě i prodeji. Vysoká nadmořská výška, úrodná vulkanická půda a mírné klima vytvářejí ideální podmínky pro pomalé zrání třešní, což se promítá do mimořádně komplexního chuťového profilu. Díky centralizovanému zpracování se i z malých dávek od jednotlivých farmářů daří vytvářet precizní mikroloty, které si uchovávají vysokou kvalitu
Promytá metoda zpracování začíná mechanickým odslupkováním třešní na stanici Gakenke, po kterém následuje fermentace v čisté vodě po dobu 12 až 24 hodin. Při tomto procesu přírodní mikroorganismy rozkládají zbytky dužiny, což kávě dodává jemnost a čistotu chuti. Po fermentaci jsou zrna důkladně promyta a sušena na afrických postelích, kde se během několika dní pod bedlivým dohledem suší na slunci. Pečlivé sušení a pravidelné otáčení zrn zaručují rovnoměrné vysychání a zachování svěžího ovocného charakteru, který dělá z Burundi Gakenke jedinečný chuťový zážitek.