Výběrová káva Burundi GAHAHE z maďarské pražírny Casino Mocca je charakteristická tóny šípku, liči a kokosové vody.
Zpracovatelský závod Gahahe leží v provincii Kayanza. Nadmořská výška závodu a okolních farem se pohybuje kolem 1800 metrů nad mořem. V závodě Gahahe je zaregistrovaných 1771 producentů kávy (neboli farmářů), z nichž každý pěstuje průměrně kolem 240 kávovníků. Zpracovatelská stanice je vybavená 10 nádržemi na fermentaci, 2 nádržemi na namáčení třešní, polem se 180 stoly na sušení a 18 stoly na před-sušení. V poslední době se klade velký důraz na odstranění tzv. bramborového defektu (častý defekt u káv z Burundi a Rwandy, při kterém už i jedno nakažené zrnko způsobuje v chuti kávy bramborovou příchuť). Obecně známým faktem je, že výskyt defektu lze výrazně snížit pouze pečlivou selekcí defektních zrn, a proto se na selekci soustředilo mnoho stanic v oblasti. Národní kávový institut spustil osvětu a doporučil farmářům před přinesením kávových třešní na zpracovatelskou stanici promývání a selektování třešní v řece. Na zpracovatelské stanici Gahahe dostanou farmáři za takto extra tříděné třešně zaplacené prémie.
- Mycí stanice: Gahahe
- Oblast: Kayanza
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Odrůda: Bourbon