Výběrová káva Brazílie THEODORO STEIN ze španělské pražírny Right Side Coffee je charakteristická tóny karamelu, čokoládového mléka a broskví.
Theodoro Stein a jeho žena Mara Fábia Delpupo Stein jsou významnými kávovými producenty v brazilském regionu Espíritu Santo. Terén na jejich farmě je místy velmi strmý a sklízet kávovníky selektivně a ručně na tak prudkém svahu je velmi fyzicky náročné. Theodoro zvládá skály, zatímco Fabia a jejich dcera pracují na nižších a o něco lépe přístupných místech farmy. Svou farmu vedou ekologicky bez použití chemikálií a pečlivě se starají o biodiverzitu rostlin a volně žijících živočichů. Hvězdný příklad zodpovědného a udržitelného hospodaření s půdou a všemi jejími obyvateli!
Honey metoda v sobě kombinuje to nejlepší ze zpracování promytou anebo naturální metodou. V chuti také kombinuje chuťové aspekty obou metod. Šálek takto zpracované kávy bývá čistý s aciditou ovoce, s krémovým tělem a v chuti nalezneme cukrovou třtinu, karamel nebo fíky. Jak ale vlastně samotné honey zpracování probíhá? Třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo africké postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit, čímž vniká riziko nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody.