Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Brazílie THEODORO STEIN

od Right Side Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Right Side Coffee
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Brazílie - Espíritu Santo
Odrůda
Yellow Catuai
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Broskve, Čokoládové mléko, Karamel
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Výběrová káva Brazílie THEODORO STEIN ze španělské pražírny Right Side Coffee je charakteristická tóny karamelu, čokoládového mléka a broskví.

Theodoro Stein a jeho žena Mara Fábia Delpupo Stein jsou významnými kávovými producenty v brazilském regionu Espíritu Santo. Terén na jejich farmě je místy velmi strmý a sklízet kávovníky selektivně a ručně na tak prudkém svahu je velmi fyzicky náročné. Theodoro zvládá skály, zatímco Fabia a jejich dcera pracují na nižších a o něco lépe přístupných místech farmy. Svou farmu vedou ekologicky bez použití chemikálií a pečlivě se starají o biodiverzitu rostlin a volně žijících živočichů. Hvězdný příklad zodpovědného a udržitelného hospodaření s půdou a všemi jejími obyvateli!

Honey metoda v sobě kombinuje to nejlepší ze zpracování promytou anebo naturální metodou. V chuti také kombinuje chuťové aspekty obou metod. Šálek takto zpracované kávy bývá čistý s aciditou ovoce, s krémovým tělem a v chuti nalezneme cukrovou třtinu, karamel nebo fíky. Jak ale vlastně samotné honey zpracování probíhá? Třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo africké postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit, čímž vniká riziko nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice