Výběrová káva Brazílie SITIO TERRA z české pražírny Dos Mundos je charakteristická tóny malin, vanilkového cukru a mascarpone.
Když před 30 lety přestala rodina Emersona D. Silvy hospodařit s brambory a rýží a vrhla se na pěstování kávovníků, ve všech to vyvolalo nadšení a vášeň pro kávu. Emersonovi pomáhá nejen rodina, ale zejména lokalita farmy a podnebí.
Sám Emerson plánuje vysazovat nové druhy arabicy a zdokonaluje péči o kávovníky, sběr i zpracování kávy tak, aby zlepšení vedlo k novým chutím v šálku.
Kávové třešně se po sběru omyjí a umístí do sudů s vodou, kde bez přístupu vzduchu fermentují po dobu 96 hodin. Poté se třešně uloží na africké postele, suší se a pravidelně obrací, aby dosáhly správné úrovně vlhkosti.
Velmi netradiční chuť na brazilskou kávu, plná sladkých, ovocných a vanilkových tónů uchvátí zejména na filtru.
- Nadmořská výška: 1.280 - 1.350 m.n.m.
- Zpracování kávy: anaerobní fermentace
- Farma: Sìtio Terra
- Farmář: Emerson Daniel Silva