Charakteristické tóny rozinek, mandarinek a čokolady vystihují SITIO BOA VISTA YELLOW CATUAI, výběrovou kávu z německé pražírny Five elephant. Nechte se těmito tóny unášet i vy.
Sítio Boa Vista je farma Celsa a Getrudes - sestry Ivana dos Santose, majitele Sítio Canaã. Stejně jako v případě Sítio Canaã dosáhl tento manželský tým neuvěřitelného úspěchu díky kvalitě svých pozemků. Farma se nachází na vrcholu hory Zani Valley s výhledem na město Caconde. Krajinu charakterizují přírodní prameny, lesy a káva, stejně jako dechberoucí západy slunce. V jedné z horských štěrbin jsou schovaní Gertruda, její manžel Celso a jejich syn Denner. Lilicu, divokou, ale přátelskou siriemu (roadrunner), lze často potkat, jak hraje s Dennerem fotbal na terase s kávou. Sitio Boa Vista je jednou z průkopnických farem, které spolupracovaly s FAF v počátcích, kdy ještě málokdo věřil ve speciální kávu pocházející z Brazílie. Farma nepoužívá agrotoxické chemikálie do půdy a většina používaných produktů je ekologická. Sklizeň se provádí zcela ručně selektivně a téměř celou ji provádí rodina sama.
Proces naturálního zpracování se zdá být jednoduchý: plody se utrhnou, položí se na slunce, dokud nezmění barvu z červené na hnědou až téměř černou, a pak se v jednom kroku odloupne silná, vysušená vnější vrstva, čímž se odhalí zelená fazole. Tato metoda je vhodná pro suché oblasti, kde slunce a teplo mohou vysušit semena uvnitř neporušené slupky. Vzhledem k tomu, že vyžaduje minimální investice, je metoda suchého procesu výchozí pro výrobu levné komoditní kávy v oblastech, které mají vhodné klima schopné sušit plody a semena. Ve vlhkých nebo mokrých oblastech je však neúspěšná. Pokud sušení neprobíhá dostatečně rychle, plody degradují, hnijí nebo se pokryjí plísní. Kávy zpracované suchou cestou mohou být také značně nekonzistentní. Pokud chcete čistě ovocný, sladký a intenzivní šálek, vyžaduje suchý proces (DP) více ruční práce než mokrý proces.
- Nadmořská výška: 1200 - 1340 m n.m.
- Farma: Sítio Boa Vista