Brazílie SÃO SILVESTRE - aerobní naturální

od Rocket Bean Roastery

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Rocket Bean Roastery
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Minas Gerais
Odrůda
Yellow Catuai
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Mučenka, Banánový chlebíček, Sušený ananas, Kakaové nibsy
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Jak si asi umíte představit, v Brazílii jsou tisíce a tisíce pěstitelů kávy. Tato je zkrátka výjimečná a při cuppingu nedává ostatním brazilkám šanci. Sami pražiči ji označují jako 'drop the mic' kávu a není se čemu divit – mučenka, banánový chléb, kakaové nibsy a sušený ananas – to chce ve svém šálku každý.

Historie rodiny Andradeových začala v roce 1901, kdy jejich předkové žili na farmě Capim Branco v Carmo do Paranaíba, v oblasti High Cerrado ve státě Minas Gerais. Na začátku 90. let, kdy bylo třeba rozšířit produkci kávy, zlepšit její kvalitu a objem, bratři koupili farmu São Silvestre v Serra do Salitre ve státě Minas Gerais. Díky svému klimatu a nadmořské výšce mezi 1 100 a 1 200 metry produkuje vysoce kvalitní kávu. V kombinaci s přírodními podmínkami regionu, správným řízením plodin, plánováním sklizně a posklizňovou úpravou s kritérii výběru třešní, zrn a přirozeného sušení jsou výsledkem zrna vynikající kvality, oceněná po celém světě.

Vulkanická půda je ideální pro pěstování odrůd Yellow Icatu, Yellow Catuaí a Red Catuai, kterým se zde daří a které tvoří většinu výnosů farmy. Právě zde se pěstují nejlepší brazilská přírodní kávová zrna. V roce 1991 založili asociaci BSCA (Brazil Specialty Coffee Association), která podporuje všechny malé producenty kávy v regionu, a nejen to, pomáhá producentům zlepšovat kvalitu, což zlepšuje udržitelnost. Další činností, kterou BSCA vykonává, je pomoc výrobcům při oslovování dovozců po celém světě s ekologicky šetrnou kávou.

Po sběru a roztřídění nejzralejších kávových třešní byly tyto třešně umístěny do nádrží pod širým nebem, kde fermentovaly při okolní teplotě v průměru 23 °C . Po 72 hodinách dosáhla kávová hmota odpovídající teploty (přibližně 35 °C) a byla z nádrží vyjmuta. Proces fermentace podporuje výrobu produktů, které umocňují senzorický profil kávy. Po fermentaci byly kávové třešně převezeny na vyvýšená lůžka (v Brazílii velmi neobvyklé), kde se pomalu sušily po dobu 28 dní. 

  • Nadmořská výška: 1 200 m n. m.
  • Sklizeň: 2.8.2021

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Zuzana ověřený zákazník 6. Červen, 2023
Doporučuje produkt
200g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5353 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice