Pokud chcete vyzkoušet kávu s neobvyklým aroma, tuto novinku od pražírny Rebelbean rozhodně nesmíte vynechat. V šálku této kávy z Brazílie je výrazně cítit vliv anaerobní fermentace, ke které dochází před sušením kávy a projevují se zde tóny jahod, moruše nebo borůvky. Najdete zde ale i sladké, lehce alkoholové tóny amaretta a příjemnou hořkost tmavé čokolády. Tato káva je neskutečně zábavná jak na espressu, kde více vynikne plné tělo a vysoká sladkost, ale i na filtru, kde se projeví ovocná acidita a šťavnatost jahod.
Otavio Reis je na farmě Do Salto zástupcem již páté generace farmářů. Jeho rodinná farma čítá bezmála 800 hektarů půdy, na které tradice pěstování kávy trvá už úctyhodných 100 let. Na farmě Do Salto si důležitost tohoto odkazu moc dobře uvědomují a kromě udržování výjimečné kvality zrna dělají také vše pro to, aby farmu zachovali v co nejlepší kondici i dalším generacím. Z toho důvodu se snaží zachovat původní lesy a prameny. Kromě jiného se také vodu, použitou během zpracování kávy, snaží vracet po úpravě zpět do ekosystému. Farma zaměstnává 40 stálých pracovníků, jejichž rodinám poskytuje ubytování a pomáhá i se vzděláním jejich dětí. Fazenda Do Salto je navíc členem brazilské SCA (Specialty Coffee Association) a jejich káva se pravidelně objevuje na různých soutěžích a také v rámci Cup of Excellence. Otávio zaměstnává produkční techniky, kteří prostřednictvím experimentů a nových metod a přístupů inovují procesy na farmě a tak také rozšiřují jejich portfolio.
Tento lot je složený pouze z odrůdy Yellow Bourbon zpracované anaerobně naturální metodou. Třešně byly po sběru nejprve na 36 hodin uzavřeny do tanků a podrobeny anaerobní fermentaci. Tento proces pomohl zvýšit sladkost, ale má také na svědomí ovocné a lehce alkoholové tóny, které se v této kávě objevují. Sušení třešní poté probíhalo ve třech fázích a celkově trvalo až 40 dní než bylo zrno připravené k vyloupání z třešní.
- Nadmořská výška: 1150 m n. m.