Brazílie OTAVIO REIS

od Rebelbean

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Rebelbean
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Sul de Minas
Odrůda
Yellow Bourbon
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Amaretto, Borůvky, Hořká čokoláda, Jahody, Moruše
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Pokud chcete vyzkoušet kávu s neobvyklým aroma, tuto novinku od pražírny Rebelbean rozhodně nesmíte vynechat. V šálku této kávy z Brazílie je výrazně cítit vliv anaerobní fermentace, ke které dochází před sušením kávy a projevují se zde tóny jahod, moruše nebo borůvky. Najdete zde ale i sladké, lehce alkoholové tóny amaretta a příjemnou hořkost tmavé čokolády. Tato káva je neskutečně zábavná jak na espressu, kde více vynikne plné tělo a vysoká sladkost, ale i na filtru, kde se projeví ovocná acidita a šťavnatost jahod.

Otavio Reis je na farmě Do Salto zástupcem již páté generace farmářů. Jeho rodinná farma čítá bezmála 800 hektarů půdy, na které tradice pěstování kávy trvá už úctyhodných 100 let. Na farmě Do Salto si důležitost tohoto odkazu moc dobře uvědomují a kromě udržování výjimečné kvality zrna dělají také vše pro to, aby farmu zachovali v co nejlepší kondici i dalším generacím. Z toho důvodu se snaží zachovat původní lesy a prameny. Kromě jiného se také vodu, použitou během zpracování kávy, snaží vracet po úpravě zpět do ekosystému. Farma zaměstnává 40 stálých pracovníků, jejichž rodinám poskytuje ubytování a pomáhá i se vzděláním jejich dětí. Fazenda Do Salto je navíc členem brazilské SCA (Specialty Coffee Association) a jejich káva se pravidelně objevuje na různých soutěžích a také v rámci Cup of Excellence. Otávio zaměstnává produkční techniky, kteří prostřednictvím experimentů a nových metod a přístupů inovují procesy na farmě a tak také rozšiřují jejich portfolio. 

Tento lot je složený pouze z odrůdy Yellow Bourbon zpracované anaerobně naturální metodou. Třešně byly po sběru nejprve na 36 hodin uzavřeny do tanků a podrobeny anaerobní fermentaci. Tento proces pomohl zvýšit sladkost, ale má také na svědomí ovocné a lehce alkoholové tóny, které se v této kávě objevují. Sušení třešní poté probíhalo ve třech fázích a celkově trvalo až 40 dní než bylo zrno připravené k vyloupání z třešní.

  • Nadmořská výška: 1150 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Zdeněk Veselý 10. Červen
Doporučuje produkt
250g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice