Tato Brazílie z pražírny Diamond's roastery je zpracovaná metodou black honey, která je nejnáročnější ze všech metod honey zpracování. V chuťovém profilu, který je na Brazílii trochu neobvyklý, najdeme příjemnou chuť levandule, doplněnou broskvemi, malinami, medem a čokoládou.
Kopce v Minas Gerais mají ideální klima pro pěstování kávy. Právě zde se nachází vesnice Santo Antônio do Amparo, která je kávou proslulá již od roku 1778. Farma Guariroba byla založena v roce 1939. V současné době farmu spravuje Gabriel Lamounier Vieira. Kromě pěstování se tento farmář zabývá také zpracováním kávových třešní. Jeho kávy mají chuť, která nabízí jiný pohled na to, jak může káva z Brazílie chutnat. Jeho láska ke kávě a poctivá práce mu také vynesly čtvrté místo v soutěži KÁVA ROKU. Soutěž se skládá ze dvou fází. V té první posílají výrobci ze všech regionů Brazílie svou kávu do Q-Graders. Ve druhé fázi ochutnávají nejlepší vzorky kávy účastníci a nákupčí Mezinárodního týdne kávy. Patnáct nejlepších vzorků postoupí do finálového kola, v němž kávu ochutná veřejnost. Tato konkrétní káva se umístila na skvělém čtvrtém místě.
Pro metodu honey je typické, že po sběru kávových třešní a třídění se zrnko vyloupne ze slupky, avšak určitá část dužiny je na zrnu ponechána. Zbylá dužina na zrnu je lepkavá, sladká a svým vzhledem připomíná med, odtud název metody honey. Množství ponechané dužiny na zrnu ovlivňuje výslednou chuť kávy. Na základě toho můžeme rozlišit čtyři typy metody honey. Black honey – množství ponechané dužiny okolo 80–90 %. Red honey – množství ponechané dužiny okolo 50–70 %. Yellow honey – množství ponechané dužiny okolo 30–50 %. White honey – dužina je oloupána téměř všechna.
- Nadmořská výška: 1050 m n. m.