Nová Brazilka od Crankhouse Coffee. Tuto kávičku určitě nesmíte vynechat. Je to sladká a vyvážená káva. V chuti najdete žluté švestky, makadamové oříšky a mléčná čokoláda. Ideální káva na každodenní popíjení, ochutnejte ji i vy!
Zrnka kávy pocházejí pochází z Brazilské oblasti Minas Gerais, která je největší oblastí zaměřená na pěstování kávy v celé Brazílii. V této oblasti panuje velmi přátelské podnebí pro pěstování. Rinaldo de Castro Junqueria je vlastníkem 280 hektarové farmy Fazendy Furnas, na které je vysázeno kávovníku po 200 hektarů. Na své farmě pěstuje několik kávových odrůd, jako jsou yellow bourbon a red catuai a další, ale také banány. Jeho pradědeček byl dělník na kávové farmě a jeho dědeček byl první v rodině, který vlastnil kávovou farmu, která byla zděděna po částech do rodiny. Rinaldův otec převzal kus půdy svého otce a po několika letech pěstování brazilské kávy standardní kvality obrátil svou pozornost na kávu výběrovou. Právě toto rozhodnutí inspirovalo Rinalda a jeho otce k prodeji původní farmy a investování do nového pozemku Fazenda Furnas, což byl 100 let starý pozemek s lepším produkčním potenciálem.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně).
- Nadmořská výška: 1000 m n. m.