Brazílie SANTA INES

od Coffee Source

4.5(1x recenze)
249 Kč vč. DPH
Skladem poslední 3ks

Typ balení:

 
Datum pražení
06.01.2020 (12 dnů)
Pražírna
Coffee Source
Krajina
Brazílie výběrová káva Brazílie
Použití
Omni, Espresso, Filtr
Chuťový profil
Čokoláda, Hrozno, Mandle
Stupeň pražení
Světlé

Výběrová káva Brazílie Santa Ines z pražské pražírny Coffee Source je charakteristická tóny mandlí, čokolády a hroznu.

Brazílie Santa Ines je již druhá káva, kterou jsme si přivezli z návštěvy v Brazílii. Rodina Pereira se věnuje zpracování jak komerčních, tak výběrových káv. Lot, který jsme nakoupili patří k těm nejkvalitnějším z jejich produkce. Káva má plné tělo a sladké chutě čokolády a mandlí hezky doplňuje jemná ovocitost připomínající hrozny.

  • Region: Minas Gerais
  • Farma (farmář): Santa Ines, rodina Pereira
  • Nadmořská výška: 900 -1050 m.n.m
  • Odrůda:yellow catuai
  • Zpracování:suchá metoda
  • Acidita:nízká
  • Chuťový profil: mandle, čokoláda, hrozny

Další kávy od Coffee Source

Coffee Source
Burundi KIBINGO - Coffee Source

Zákazníci také nakoupili

Caravan Coffee Roasters
DAILY BLEND - espresso - Caravan Coffee
The naughty dog
Brazílie SANTA LUCIA - The naughty dog
Gardelli Coffee
CIGNOBIANCO® SIGNATURE BLEND - Gardelli Coffee
Dark Woods Coffee
Kolumbie FINCA EL JORDAN - Dark Woods

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.5 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Vojtěch ověřený zákazník 4. Říjen
Hodnocení: Doporučuje produkt
Průměrná, příjemně pitelná káva. Nenadchne, ale ani neurazí.

Diskuze

Celkem dotazů
0
0 odpovědí

O farmáři

Farmář
rodina Pereira
Farma
Fazenda Santa Ines
Země
Brazílie
Region
Carmo de minas
Nadmořská výška
900 – 1050 m.n.m.
Odrůda
Catucaí, Catuai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, Acai
O farmáři

Rodina Pereira pěstuje kávu v oblasti Carmo de Minas již od roku 1979. Již od začátku byli pionýři v pěstování a zpracování kávy, protože se soustředili hlavně na kvalitu a ne kvantitu. Když koupili farmu Santa Ines v 1979, i přes již existující kávovníky začali celou farmu kultivovat a vysazovat nové, kvalitnější, ale citlivější odrůdy. Změnili i systém práce, aby při menších množstvích zpracované výběrové kávy dosáhli vyšší produktivitu.

V minulosti měl region Carmo de minas mnoho problémů, se kterými se pěstitelé kávy museli potýkat a tak si rodina najala experty, kteří jim pomohli vyřešit technologickou stránku zpracováni a přinést nové, nejmodernější technologie. Všechna těžká práce a investice se vyplatili a již brzo na to začala rodina sbírat jak národní tak mezinárodní ocenění za kvalitu jejich produkce.