Výběrová káva Bolívie EL PARAISO ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny peckového ovoce, karamelu a rybízu.
S velkým potěšením vám představujeme odrůdu Red Caturra z Bolívie. Kávu vypěstoval farmář Lucio Mamani v oblasti Caranavi. Suché zpracování zvýraznilo chuťový profil této kávy, který se nám zdál velmi zajímavý. Naše smyslové vjemy pobavila chuť peckovin obohacená o osvěžující rybíz v kombinaci se sladkým karamelem. Tak jsme si objednali pár pytlů zelených zrnek. Další špičková káva v naší nabídce, kterou si nemůžete nechat ujít.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1580 m n. m.
- Sklizeň: 10/2021