Výběrová káva Bolívie DON CARLOS COCO z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny broskví, smetany a javorového sirupu.
Farma je pojmenována na počest Carlose Mariacy AKA Dona Carlose, nejstaršího a bezpodmínečně úžasného zaměstnance našeho bolivijského exportního partnera, AgriCafe. Don Carlos stál u začátku trendu výběrové kávy a spolu s Pedrem pomáhal postavit mlýn v Caranavi. Aby Agricafe projevil svou vděčnost za všechnu jeho dobrou práci, rozhodl se dát mu partnerství s farmou.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1.546 - 1.650 m.n.m.