Už vás omrzela kyselá espressa nebo jim stále nemůžete přijít na chuť? Máme řešení! Přinášíme novinku přesně pro vás. Tahle výběrovka z Bolívie má v sobě vše, co zarytý zastánce nahořklého čokoládového espressa potřebuje! Můžete se tedy těšit na tóny vysokoprocentní čokolády a jemných lískových oříšků. Kávička chutná skvěle samotinká, ale i v kombinaci s mlékem. Mňam!
Tento lahodný mikrolot vznikl díky producentu Bernandovi Condori Carvajalovi, který vlastní farmu o velikosti 10 hektarů, z čehož 4 využívá k pěstování výběrovky v oblasti La Paz, Caranavi. Jeho farma se nachází ve výšce 1650 metrů nad mořem, což zajišťuje skvělé podmínky pro růst a výživu kávovníků, a pěstuje převážně jedinečné odrůdy Catuai a Caturra (méně často pak odrůdu Typica) ve stínu původních stromů inga. Kromě skvělé kávy, kterou farmář produkuje, se zabývá i ekologií. Veškeré procesy na jeho farmě jsou certifikovány jako organické. Dokonce využívá nadrcenou dužinu z kávových třešní jako organické hnojivo.
Aby byly chutě co nejvíce znatelné, byla využita promytá metoda zpracování. Po sběru se kávová zrnka přemisťují do tzv. loupačky, kde dochází k oddělení slupky a části dužiny. Pro odstranění zbytku dužiny se káva následně fermentuje i několik hodin v tancích. Následně se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukernaté dužiny. Poté nastává poslední fáze, kdy se zrna suší na tzv. afrických postelích do dosažení potřebné vlhkosti. Výsledná káva je typická svou komplexní a vyváženou chutí.
- Nadmořská výška: 1.650 m n. m.
- Producent: Bernando Condori Carvajal