Když si představíte dokonalou kávu, jakou chuť by měla mít? Co kdybychom vám řekli, že existuje káva, která kombinuje chutě opečeného toastu, lahodného jahodového džemu a jemného aroma pomerančové kůry? A věřte nebo ne, tato káva je právě zde. Výjimečná mikrolota medově zpracované kávy z oblasti Kintamani Highlands na Bali, která vám přinese exotiku indonéského ostrova přímo do vašeho šálku.
Bali, známé svými malebnými plážemi a bohatou kulturou, je také domovem jedinečného pěstování kávy. Představte si, jak kávovníky koexistují vedle stromů s mandarinkami a pomerančemi. Po ekonomické krizi v 90. letech mnoho farmářů v oblasti Kintamani Highlands hledalo alternativní způsoby, jak maximalizovat výnosy ze svých pozemků, a začali pěstovat citrusy vedle kávovníků. Nejen, že tato kombinace vytvořila nádherný "živý stín" pro kávovníky, ale také dal kávě tu specifickou citrusovou notu, kterou nyní můžete ochutnat i vy.
Aby co nejlépe vynikl jedinečný chuťový profil těchto zrnek, byla využita honey (medová) metoda zpracování. Metoda Honey, neboli medové zpracování, je postup, kdy se část slupky a dužniny nechá na zrnku kávy během sušení. Výsledkem je káva, která je bohatá na chuť, s výraznými sladkými tóny, které doplňují přirozenou citrusovou příchuť. Pokud hledáte kávu, která je něco mezi tradiční a moderní, mezi známým a exotickým, pak je tato kávová lahůdka přesně pro vás.
- Tělo: 3/5
- Acidita: 2/5
- Sladkost: 4/5