Single Estate Coffee Roasters

4.4 / 5

O nás

Tel: +31 174535303
Adresa: Transportweg 67
2676 , LM Maasdijk
Nizozemí
Web: singleestatecoffee.nl
Sociální:

Můžeš prosím představit svoji pražírnu v několika krátkých větách?

Jsme pražírna výběrové kávy a zaměřujeme se na direct trade a udržitelnost výběrové kávy. Před 10 lety jsme začali pracovat s brazilským producentem kávy, abychom vynechali prostředníka. Tuto zkušenost jsme pak předali baristům v Nizozemsku. Nyní pražíme naše kávy na pražičkách Loring a Giesen. Kávy připravujeme v našem baru v Hagu a pomáháme více než 150 velkoodběratelům podávat tu nejlepší kávu.

Jaký je příběh za vaším jménem a logem?

Očividně máme rádi jednodruhovky (single origin). :) Není nic špatného na blendu, ale pro nás jsou jednodruhovky více zajímavé a sednou lépe do naší filozofie.  Jednodruhovky se neschovají, musí být bezchybné.

Co je nejtěžší na tom být pražírna?

Nejtěžší část je zajistit, že to co bude na konci v hrnku je to, co jste chtěli. Není to jen o zdroji a pražení skvělé kávy, je to víc než to.

Co je jedna věc o kávě, kterou lidí pořád nechápou?

Že káva je ovoce. Není to průmyslový výrobek, není pokaždé stejný. A to je ta zábava!

Kterou věc byste si přáli udělat odlišně, pokud byste začali s pražením od znovu?

Měli jsme otevřít na mnohem dříve. Je to zábava a dává to tolik zpětné vazby. Pomáhá nám se dělit o náš příběh a narazit na stejně naladěné lidi.

Existuje nějaká osoba v oboru, o které by lidé měli vědět?

Producent (kávy). Který je skryt ve stínu (kávového) průmyslu.

Jaký byl váš největší neúspěch?

Několik let zpět. Byla to geisha za 90 dolarů za libru, to jsme kompletně podělali, protože ležela až moc dlouho v našem skladu. Hanba, hanba, hanba.

Na co jste nejvíce hrdí?

Naše dlouhodobá přátelství v Brazílii a Střední Americe. Na náš skvělý tým pražičů a baristů, kteří to rozjíždějí každý den. A také na naše klienty, kteří používají kávu

Jak bude vypadat trh výběrové kávy v roce 2025?

Doufám, že dospěle. Výběrová káva je pořád ta nedoceněná mladá rockstar. Potřebujeme, aby si trh uvědomil rozdíl mezi výběrovou kávou a všemi levnými, tmavě praženými kávami. Jsme si jistí, že jediná cesta, jak vylepšit udržitelnost produkce v zemích pěstujících kávu, je zajistit jim lepší budoucnost.

Řekněte nám něco o „The Cup“ - nejlepším šálku kávy, který jste ochutnali?

Jedno pořádné espresso z Brazílie nebo Střední Ameriky, to je moje! Mám rád krémová a super sladká espressa. Momentálně to je naše anaerobní Brazílie Samambaia (kdo by si to pomyslel, vysoce hodnocená káva z Brazílie, že?).