Výběrová káva Brazílie SAMAMBAIA z holandské pražírny Single Estate Coffee Roasters je charakteristická tóny jahod, melounu a sněhových pusinek.
Zelené kopce oblasti Campo das Vertentes poskytují ideální podmínky pro pěstování kávy. Farmář Henrique Cambraia patří do čtvrté generace této farmy. Po sklizni se třešně umístí do vyčištěných galonů a anaerobně se fermentují po dobu 4 dnů. Tento proces zpracování se
provádí bez kyslíku. Během této doby se každý den měří teplota, stupně brix a PH. Jakmile je fermentační proces ukončen, třešně se umístí na africká lůžka ve vrstvě vysoké přibližně 12 cm. Další dva se nijak nepřemisťují, na třetí den se šarže začne otáčet každý den po dobu 13 dnů. Po tomto kroku se šarže přesune na betonovou terasu, kde probíhá proces sušení, dokud šarže nedosáhne vlhkosti 11,5%.
- Producent: Fazenda Samambaia
- Oblast: Campo das Vertentes
- Zpracování: Anaerobní
- Nadmořská výška: 1100 m n.m.
- Odrůda: Catucai