Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Velikonoční kávový 3PACK #2

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Pražírna
Square Mile
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa, Peru výběrová káva Peru
Region
Kirinyaga
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Jablečný květ, Třešňový koláč
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Letošní velikonoční balíček kávy od londýnské pražírny Square Mile byl vytvořen pomocí farmy El Romerillo z Cajamarcy, Peru a farmy Kainamui z Kirinyaga v Keni. Tato velikonoční nadílka naplňuje vzduch tóny jablečných květů a čerstvě upečeným třešňovým koláčem

Z farmy El Romerillo byla použita odrůda Caturra, která je základní stavebním kamenem této směsi, zachycuje veškerou čokoládovou a karamelovou sladkost, kterou milujeme z cajamarských káv. A pro dodání křupavo-třešňové-komplexnosti byla vybrána káva z farmy Kainamui, která  je ztělesněním profilu střední Keni, který můžete v tomto ročním období očekávat od keňských káv.

Farma El Romerillo,domov Miguela Ramireze, je ohniskem aktivit v rozvíjejícím se peruánském kávovém průmyslu. Nachází se daleko v severních Andách země. Vysoké nadmořské výšky znamenají zdravou půdu a chladnější teploty podporují produkci nejvyšší kvality. Miguel je aktivním členem Prosperidad de Chirinos, 54 etého farmářského družstva, které se zaměřuje na podporu farmářů při výrobě speciální kávy s dohledatelným původem pomocí ekologických metod.

Keňská farma Kainamui byla založena v roce 1963 na úpatí Mount Kenya, jejíž součástí jsou malé farmy, které vlastní v průměru pouze 200 stromů. Své kávové třešně posílají do továrny, kde se 36–48 hodin plně promývají, než se namáčejí na dalších 24 hodin, což umožňuje vývoj aminokyselin a bílkovin, což vede k lahodné kyselosti a šťavnaté ovocnosti, kterou z keňských káv milujeme. Nakonec se zrna položí na vyvýšené záhony po dobu 5-10 dnů, aby uschly.

  • 70% EL ROMERILLO a 30% KAINAMUI  
Pražírna
Concept Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Marmeláda, Čokoláda, Cukrová vata
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Slovenská pražírna Concept Coffee Roasters si připravila instantní jaro v šálku ve formě svěží limitky Kolumbie EL MIRADOR. Cukrová vata jako z poutě, čokoládová vajíčka jako na Velikonoce a k tomu všemu sladká ovocná marmeláda.

Farma El Mirador se nachází ve městě Pitalito v kolumbijském státě Huila a má rozlohu 32 hektarů, z toho 30 hektarů kávových plantáží. Farmáři zde pěstují širokou škálu odrůd, jako jsou Catiope, Mokka, Tabi, Gesha, a tři různé odrůdy Bourbon. Elkin Guzman, majitel společnosti El Mirador, je kávou obklopen již od svého narození. Jeho rodina se vždy zabývala pěstováním a obchodem s kávou. Takové množství zkušeností Elkinovi umožňuje kávu zpracovávat v závislosti na konkrétní šarži. Postupy sklizně a posklizňové úpravy jsou vysoce standardizované pro zajištění konzistence a kvality. Nejprve se měří cukernatost kávových třešní ve stupních Brix, následuje hustota a objemová separace. Nakonec se rozhodne, která metoda zpracování je nejvhodnější pro využití plného potenciálu každé šarže. Metody zpracování, které Elkin používá, ztělesňují jeho průkopnického ducha a kombinují různé přístupy k fermentaci a sušení, aby doplnily přirozené vlastnosti každé kávy.

V případě této šarže kávy Caturra se tým společnosti El Mirador rozhodl pro naturální zpracování, to začíná hned po sklizni.  Káva se nejprve třídí tak, že se třešně nechají plavat ve vodě, aby se odstranily vady, a poté se ručně třídí, aby se odstranily tmavé a přezrálé plody. Poté se káva přesune do sušárny, kde se pak suší celá 25-32 dní. Během tohoto období fermentace a sušení se káva udržuje v tenkých vrstvách a důsledně se přesouvá, aby se zajistilo rovnoměrné sušení po celou dobu. Po depulpaci (neboli odstranění slupky) se káva balí do sáčků GrainPro, aby se zachovala její vlhkost a senzorické vlastnosti zrn.

  • Nadmořská výška: 1615 m n. m.
  • Sklizeň: duben - listopad
  • Producent: Elkin Ferney Guzman Vargas
Pražírna
The naughty dog
Země původu
Peru výběrová káva Peru
Region
Chirinos
Odrůda
Bourbon, Caturra
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Borůvky, Čokoládový cupcake, Ovocné bonbony, Rumové pralinky
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Jarní výběrová káva Peru EL ROBLE z české pražírny The Naughty Dog je sladká s příjemnou kyselostí. Jaro kávička přivolává svým neodolatelným chuťovým profilem, a to čokoládovým cupcakem, borůvkami, rumovými pralinkami a ovocnými bonbony. 

El Roble je fantastická a krásná farma. Jednou z nejzvláštnějších věcí na této farmě jsou koruny stinných stromů. Jako obrovská střecha pokrývá tento baldachýn celou farmu. Ekologie na této farmě je rozmanitá a žije zde mnoho různých zvířat. Díky zalesňovacím procesům zde management našel nové zdroje vody a ekologické zemědělské postupy v kombinaci se stinným baldachýnem přispěly k vytvoření domova pro několik druhů zvířat, včetně 125 zjištěných druhů ptáků. 

Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.

Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně).

Odrůda Bourbon vznikla přírodní mutací z kávovníku Typica a stalo se tak na ostrově Réunion (v té době nazýván Bourbon). 

Caturra je mutací odrůdy Bourbon, objevená v Brazílii roku 1937. Dnes je oblíbená zejména v Kolumbii a střední Americe.  

  • Nadmořská výška: 1380 m n. m.
  • Sklizeň: říjen 2022

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice