Letošní velikonoční balíček kávy od londýnské pražírny Square Mile byl vytvořen pomocí farmy El Romerillo z Cajamarcy, Peru a farmy Kainamui z Kirinyaga v Keni. Tato velikonoční nadílka naplňuje vzduch tóny jablečných květů a čerstvě upečeným třešňovým koláčem.
Z farmy El Romerillo byla použita odrůda Caturra, která je základní stavebním kamenem této směsi, zachycuje veškerou čokoládovou a karamelovou sladkost, kterou milujeme z cajamarských káv. A pro dodání křupavo-třešňové-komplexnosti byla vybrána káva z farmy Kainamui, která je ztělesněním profilu střední Keni, který můžete v tomto ročním období očekávat od keňských káv.
Farma El Romerillo,domov Miguela Ramireze, je ohniskem aktivit v rozvíjejícím se peruánském kávovém průmyslu. Nachází se daleko v severních Andách země. Vysoké nadmořské výšky znamenají zdravou půdu a chladnější teploty podporují produkci nejvyšší kvality. Miguel je aktivním členem Prosperidad de Chirinos, 54 etého farmářského družstva, které se zaměřuje na podporu farmářů při výrobě speciální kávy s dohledatelným původem pomocí ekologických metod.
Keňská farma Kainamui byla založena v roce 1963 na úpatí Mount Kenya, jejíž součástí jsou malé farmy, které vlastní v průměru pouze 200 stromů. Své kávové třešně posílají do továrny, kde se 36–48 hodin plně promývají, než se namáčejí na dalších 24 hodin, což umožňuje vývoj aminokyselin a bílkovin, což vede k lahodné kyselosti a šťavnaté ovocnosti, kterou z keňských káv milujeme. Nakonec se zrna položí na vyvýšené záhony po dobu 5-10 dnů, aby uschly.
- 70% EL ROMERILLO a 30% KAINAMUI