Do povinné výbavy baristy i domácího kávomila patří spousta věcí. Nesmí mezi nimi však chybět jedna na první pohled zanedbatelná pomůcka. Jedná se o rozprašovač na zrnkovou kávu, který vám usnadní a zpříjemní manipulaci s kávou během mletí.
Rozprašovačem nastříkejte zrnka před mletím a protřepejte, aby došlo k rovnoměrné distribuci. Stačí opravdu malé množství filtrované vody. Rozdíl přijde okamžitě. Díky vodě nevznikne v mlýnku statická elektřina, a tím minimalizujete retenci retenci kávy v mlýnku i nepořádku kolem.
Využitím tohoto postupu jste šetrnější ke svému mlýnku (ručnímu i elektrickému), protože se v jeho těle nezasekne tolik malých částeček. Výrobci mlýnků tento postup velmi doporučují.
Návod k použití:
- Do nádobky nalijte vodu
- Připravte si kávová zrnka, která chcete namlít
- Na připravená zrnka nastříkejte vodu (2-3 krát)
- Nasypte zrnka do mlýnku (zrnka protřepejte, aby se voda dostala všude rovnoměrně)
- Hotovo